Brand brouwerij heeft Kratjes te kort

Kratje Brand

De Brand brouwerij in Wijlre heeft een oproep gedaan aan alle bierliefhebbers om lege kratten snel in te leveren bij de winkel.

Momenteel bestaat er een nijpend tekort aan kratten en dreigt de bierbrouwer niet alle drank uit te kunnen venten die het produceert.

Thuis drinken
“Nee, het is geen marketingstunt. Het is echt zo”, bezweert Menno van der Vlist van moedermaatschappij Heineken. Volgens de woordvoerder verkoopt Brand als een tierelier. “We hebben pas een prijs gewonnen voor Brand bier en daarmee veel reclame gemaakt. Dat sloeg enorm aan. Daarbij komt dat vanwege de coronacrisis mensen veel vaker thuis bier drinken dan in het café.”

Extra kratten
Om het tekort snel aan te vullen, heeft Brand intussen 50.000 extra kratten besteld. Van de Vlist: “Voor alle duidelijkheid: het gaat niet zozeer om de flessen maar om de plastic kratten waar we om zitten te springen.”

Volgens hem is vorige week de knoop doorgehakt om een oproep te doen aan de consumenten om de brouwer uit de brand te helpen. “Vooral aan mensen in Limburg en Brabant, waar we doorgaans veel liefhebbers van Brand hebben.”

(Bron: 1Limburg.nl) https://www.1limburg.nl/brand-smeekt-bierdrinkers-kratjes-te-leveren

Written by 

Related posts

Leave a Comment