Tot 36 graden ; Code geel voor heel het land

Het kwik schiet vrijdag de hoogte in: we halen maxima van 33 tot 36 graden. “Wellicht de warmste dag van het jaar”, zegt weerman Frank Deboosere. Voor heel het land geldt dan ook een code geel: waakzaamheid voor oudere en zwakkere mensen is dan aangewezen.

Het wordt tropisch warm de komende dagen. Vooral vrijdag gaat het kwik crescendo: tot wel 36 graden, zowel aan de kust als in het binnenland. Een record is dat niet, dat sneuvelde in de vorige zomer: op 25 juli werd in Ukkel een temperatuur van 39,7 gemeten. Volgens Deboosere gaat het om een “kortstondige zomeropstoot”. Want vanaf zondag duikt het kwik alweer omlaag naar 22 graden, met een koelere zeelucht, en begin volgende week trekt ook een regenzone over het land.

Written by 

Related posts

Leave a Comment