Diepenbeeks restaurant vraagt coronatoeslag van 5 euro

Het tapasrestaurant Pasión y Sabor uit Diepenbeek rekent sinds kort een coronatoeslag van 5 euro per tafel aan. Daarmee is het een uitzondering in Limburg, want de meeste andere horecazaken doen het niet.

Wie sinds kort gaat eten bij Pasión y Sabor, ziet een coronatoeslag van 5 euro op het kassaticket staan. Dat bedrag geldt per tafel, niet per persoon. De eigenaars van het tapasrestaurant wensen niet te reageren in de krant.

Pasión y Sabor is een van de weinige Limburgse zaken die zo’n coronatoeslag vraagt. “Wij zien het maar zelden opduiken”, zegt Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. “In Brussel en Antwerpen wordt sporadisch wel een coronatoeslag gevraagd. Of de prijzen worden een beetje verhoogd om te compenseren. Maar zeker in Limburg komt dat heel weinig voor. Het zal naar schatting geen vijf procent zijn die het doet. Alle begrip natuurlijk voor de moeilijkheden waar de sector mee kampt. Maar een toeslag schetst misschien niet het juiste beeld voor de klant.” Bron Het belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment