Politie LRH gaat horeca strenger controleren: “Regels steeds lakser nageleefd”

De burgemeesters van de politiezone LRH vragen de politie om strenger op te treden tegenover de horeca, omdat bepaalde zaken de regels steeds lakser volgen. “We willen Antwerpse toestanden zoals een avondklok vermijden”, zegt Hasselts burgemeester Steven Vandeput.

Op 8 juni mocht de horeca na drie maanden eindelijk weer open. Al werd er wel een aantal maatregelen opgelegd, zoals anderhalve meter afstand tussen de tafels en een mondmaskers voor het personeel. Sinds kort moet ook de klant bij het verplaatsen een masker dragen en een formulier invullen. Horeca-uitbaters die zich niet aan de richtlijnen houden, riskeren een boete van 750 euro. Na meerdere overtredingen, dreigt zelfs de sluiting.

“Vlak na de heropening werden de maatregelen nog goed nageleefd”, zegt burgemeester van Hasselt Steven Vandeput (N-VA), die ook voorzitter is van de politiezone LRH. “Maar de laatste tijd stelt een kleine minderheid van de horecazaken zich steeds lakser op. De grijze zone wordt opgezocht en regels zoals de anderhalve meter afstand tussen de tafels, worden wel heel creatief geïnterpreteerd. Daardoor zitten mensen nog te dicht bij elkaar, wat uiteraard niet de bedoeling is. Ook voor de mondmaskers zijn er hier en daar nog overtredingen. Ik krijg heel wat bezorgde mails van Hasselaren die mij melden dat in bepaalde zaken in onze stad de regels niet nageleefd worden. Dat zorgt voor ongerustheid, en terecht. Voor die ondernemingen is de speeltijd voorbij.” Bron: Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment