Gezin van zeven verblijft twee weken na brand nog steeds in sporthal

De familie Tekin uit de Tennisstraat in Beringen, die op donderdag 23 juli het slachtoffer werd van een brand die uitbrak bij de buren, is nog steeds op zoek naar een huurwoning. Die zoektocht blijkt voor het gezin van zeven niet zo evident. Momenteel verblijven ze in de lokalen van de sporthal van Koersel, de voormalige conciërgewoning die omgebouwd is tot een soort van noodwoning. In de gang aan de ingang van het gebouw bevindt zich aan de ene kant een lokaal met een kleine open keuken, in een ander lokaal is er een badkamer. Aan de andere kant van de gang zijn er drie lokalen met bedden. Volgens het gezin komt er geen warm water uit de kraan en slapen ze met z’n zeven in drie slaapkamers. De stad Beringen vraagt hiervoor 16,5 euro per dag of zo’n 500 euro per maand. Bron hbvl.be

Written by 

Related posts

Leave a Comment