Houthalen-Helchteren herbekijkt mondmaskerplicht

Houthalen-Helchteren herbekijkt mondmaskerplicht na oproep Steven Van Gucht

e mondmaskerplicht zoals die in veel gemeentes geldt is te strikt, vindt Celeval, de raad van experten die de overheid adviseren over coronamaatregelen. De crisiscel van Houthalen-Helchteren komt zaterdagnamiddag alvast bijeen voor overleg. Mogelijk wordt de mondmaskerplicht in de gemeente versoepeld.

In heel de provincie Antwerpen is op het openbare domein een mondmasker verplicht. Dat kan Steven Van Gucht begrijpen, gezien de corona-uitbraak daar. Maar dat ook in gemeentes daarbuiten een volledige mondmaskerplicht geldt, dat vindt Van Gucht “overshoot”. Zo is het in Houthalen-Helchteren sinds 27 juli verplicht overal een mondmasker te dragen. Dat werd toen beslist nadat het aantal coronabesmettingen er lokaal weer steeg. De verplichting geldt wel niet in bossen en natuurgebieden. bron hbvl.be

Written by 

Related posts

Leave a Comment