Politie legt verjaardagsfeestje stil in Neerharen

Politie legt verjaardagsfeestje met zo’n dertig Nederlanders stil in veranda in Lanaken

De politie heeft donderdagmorgen rond 2 uur een verjaardagsfeestje in een veranda in Lanaken stilgelegd. Tegen alle coronarichtlijnen in waren er zo’n dertig jongvolwassenen, voornamelijk Nederlanders, aan het feesten. Bij aankomst van de politie gingen veel jongeren lopen.

Agenten hebben meerdere feestvierders kunnen oppakken en identificeren. Het ging om jongeren van de leeftijd van 18, 19 en 20 jaar oud, overwegend Nederlandse nationaliteit. De nodige pv’s werden opgesteld, voor inbreuken tegen de coronamaatregelen.

Het luidruchtige en vrolijke verjaardagsfeestje met muziek zorgde rond 2 uur voor geluidsoverlast in de Paalsteenlaan in Neerharen. De uitgestuurde politiepatrouille merkte meteen dat er opvallend veel auto’s aan een huis stootte. Er werd versterking opgeroepen. Op het adres stootten de agenten op een druk feestje in een veranda. Daarbij werd geen enkele maatregel genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In de besloten ruimte was niets was de regel van anderhalve meter afstand zelfs niet mogelijk met dertig personen.

De overtreders kregen een pv. Dat betekent dat ze nog geen boete hebben moeten betalen, maar dat die pv wordt overgemaakt aan het parket waarna een passende maatregel zal volgen.

Bron: Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment