Tweede golf verliest aan kracht in Limburg

Het aantal coronabesmettingen in onze provincie blijft voorzichtig dalen: het meest recente cijfer ligt met 165 infecties op weekbasis 7 procent lager dan de week daarvoor. Het reproductiegetal in Limburg bedraagt nu 0,906.

In onze provincie werden van 7 tot 13 augustus 165 besmettingen vastgesteld, 7 procent minder dan de week daarvoor. Bovendien lijkt ook de situatie in de zwaar getroffen mijngemeenten stilaan te stabiliseren. Zowel in Beringen, Genk als Houthalen-Helchteren nam het aantal besmettingen de afgelopen week af. Hoewel de drie gemeenten nog altijd boven de alarmdrempel zitten, is de trend duidelijk dalend. In Heusden-Zolder waren er de afgelopen week 19 besmettingen, eentje meer dan het weekcijfer van zondag. Toch ligt ook dat cijfer nog altijd een pak lager dan een week geleden. In totaal zijn nu 14 Limburgse gemeenten minstens een week coronavrij.

Opvallend in Genk is dat er de laatste anderhalve maand veel meer besmettingen bij vrouwen (83) dan bij mannen (55) zijn vastgesteld. Tijdens de eerste golf raakten vrouwen vaker besmet, onder meer omdat er meer vrouwen in de zorgsector werken. Nationaal is die verhouding deze tweede golf ongeveer 50/50, maar niet zo in Genk. “Hoe dat komt is ook voor onze experts een raadsel”, zegt burgemeester Wim Dries. “We zien wel dat ook hier de cijfers stilaan naar elkaar toe groeien. De laatste 7 dagen werden 23 besmettingen vastgesteld: 13 bij vrouwen en 10 bij mannen.”

Bron: Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment