Beringen installeert corona-testcontainers om testcapaciteit te verhogen

Vijf containers om een covid-testzone te installeren zijn vandaag gearriveerd in Beringen. Om meer te kunnen testen, hebben de eerstelijnszones West-Limburg en Midwest-Limburg de handen in elkaar geslagen. Acht betrokken gemeenten prefinancieren, Vlaanderen steunt intussen het initiatief. Maandag is de testzone operationeel.

De vijf containers zijn nu geleverd en worden vandaag geplaatst op de parking van het medisch centrum in de Beringse Mijnschoolstraat. Inwoners van de gemeenten Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lummen, Halen, Leopoldsburg, Ham, Tessenderlo en Beringen, die een voorschrift hebben van hun huisarts om zich te laten testen, kunnen dat daar laten doen.

Bron Het belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment