Vier asielzoekers op Parelstrand in quarantaine

Vier asielzoekers op Parelstrand in quarantaine na coronabesmetting

In het asielcentrum op het Parelstrand in Lommel hebben vier asielzoekers positief getest op corona. Ze verblijven in quarantaine. De afbouw van het asielcentrum gaat gewoon door zoals gepland.

“Vorige week was er een melding van één patiënt. Die is onmiddellijk in quarantaine geplaatst”, vertelt schepen Peter Vanderkrieken (CD&V). “Men is dan onmiddellijk gestart met contacttracing en andere bewoners die met hem in contact kwamen, werden getest. Drie anderen testten ook positief en werden uiteraard in quarantaine geplaatst.”

Momenteel verblijven nog een vierhonderdtal asielzoekers in het centrum dat zoals bekend tegen eind augustus wordt afgebouwd. “Die afbouw gaat gewoon verder”, stelt de schepen. “Vandaag verlaten dagelijks vijftig asielzoekers het centrum. Normaal gesproken zou het asielcentrum tegen 31 augustus worden afgebouwd. Normaal is dat nog altijd de streefdatum.”

Lies Gilis van Fedasil, dat het asielcentrum uitbaat, stelt dat alle voorzorgsmaatregelen worden genomen. “De mensen die besmet zijn, blijven sowieso 14 dagen in quarantaine. En de mensen die in contact met hen zijn geweest moeten in kamerisolatie. Hier gelden dezelfde richtlijnen zoals voor u en ik. Als centrum doen we zelf onmiddellijk de contacttracing.”

Ook Gilis bevestigt dat de afbouw van het centrum niet in het gedrang komt. “Bij de doorverwijzing naar andere centra worden natuurlijk alle voorzorgsmaatregelen genomen om elk risico uit te sluiten. In geval van de minste twijfel wordt er voor een overplaatsting getest. Ook transfereren we sowieso geen besmette personen.”

De coronabesmettingen zet volgens Gilis geen rem op de afbouw van het asielcentrum. “Zeker gezinnen willen we verhuisd hebben zodat de kinderen rustig naar hun nieuwe school kunnen.”

Bron: HBVL.BE

Written by 

Related posts

Leave a Comment