Scooterbestuurder zonder rijbewijs opgepakt

Een jongen in Venlo heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn scooter moeten inleveren nadat hij voor de derde keer zonder rijbewijs werd aangehouden door de politie.

Dat schrijft de wijkagent Venlo Noord-Oost op Instagram.

Scooter in de hand
De jongen werd zaterdagnacht gespot toen hij met zijn scooter in de hand over straat liep. Agenten spraken hem aan en kwamen erachter dat hij gedronken had. Daarop werd de jongeman gewaarschuwd dat hij maar beter niet op de scooter kon rijden.

Geen rijbewijs
Later die nacht had de jongen het advies van de agenten in de wind geslagen en zagen ze hem rijden op zijn voertuig. Na controle bleek dat hij nog steeds onder invloed was. De jongen moest mee naar kantoor, waar bleek dat hij eerder die avond een valse naam had opgegeven en geen rijbewijs had.

Scooter in beslag genomen
Het bleek al de derde keer te zijn dat de politie de jongen betrapte voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De jongen heeft voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden tijdens het rijverbod, het rijden onder invloed van alcohol en het opgeven van een valse naam een proces-verbaal gekregen. Ook werd zijn scooter in beslag genomen. Wat daarmee gaat gebeuren, gaat de Officier van Justitie beslissen.

bron: 1limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment