Vakantie voor (NL) Limburgse scholieren voorbij

Vakantie voor Limburgse scholieren voorbij

Voor scholieren in de regio Zuid breekt maandag na een vakantie van zes weken de eerste schooldag aan. Niet alleen in Limburg starten de scholen weer, maar ook in Zeeland, Noord-Brabant en het zuiden van Gelderland.

De scholieren in regio Noord beten vorig week het spits af en over een week is ook de vakantie voor de regio Midden voorbij.

Thuiswerken
Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept werkend Nederland op om vanaf het begin van het nieuwe schooljaar in de ochtend zo veel mogelijk thuis te werken en buiten de ochtendspits te reizen.

“Aanleiding voor de oproep zijn cijfers die aantonen dat er ieder jaar vlak na de zomervakantie opvallend veel ongevallen plaatsvinden onder fietsende scholieren.” VVN stelt dat medewerking van automobilisten hard nodig is om kinderen de ruimte te geven om veilig naar school te kunnen gaan en dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) achter de thuiswerkoproep staat.

Campagne
Na elke zomervakantie vraagt VVN met de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ iedereen om extra alert te zijn op kinderen in het verkeer. De campagne loopt tot half september. De oproep om ’s morgens zo veel mogelijk thuis te werken geldt voor de hele looptijd van de campagne.

Ideale combinatie
Uit een VVN-peiling, waarin ook de invloed van de coronacrisis op het verkeer is opgenomen, is naar voren gekomen dat werkend Nederland een combinatie van half thuis en half op kantoor werken ideaal vindt.

“Het zou goed zijn wanneer we met elkaar het ‘nieuwe werken’ ook gebruiken om slimmer naar onze agenda’s te kijken”, stelt VVN-directeur Evert-Jan Hulshof in een reactie op de uitkomst van de peiling. “Bijvoorbeeld door in de ochtenden vooral afspraken te plannen die digitaal kunnen plaatsvinden. Zo beperken we de verkeersdrukte.”

Mondkapjes
Hoewel er geen algehele mondkapjesplicht geldt in het onderwijs zijn er toch meerdere Limburgse scholen die leerlingen verplichten een mondkapje te dragen. Op de scholen van het Beroepscollege Parkstad Limburg zijn leerlingen tijdens praktijklessen bijvoorbeeld verplicht een mondkapje te dragen. En op scholen van de Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken (OGVO) geldt een mondkapjesplicht in de gangen en op het schoolplein.

Written by 

Related posts

Leave a Comment