Brand bij metaalrecyclingbedrijf in Haelen

Bij een metaalrecyclingbedrijf in Haelen heeft woensdagavond een brand gewoed. Aanvankelijk ging de brandweer uit van brand in een dieseltank, maar het bleek te gaan om een afvalhoop die in brand stond.

Bij de brand was sprake van veel rookontwikkeling. De brandweer rukte rond 21:40 uur uit voor het vuur aan de Jagersweg. Om 22:15 uur werd het sein brandmeester gegeven.

Rubber
“De brand was bij een machine die koperen leidingen ontdoet van hun rubberen huls”, licht een woordvoerder van de brandweer toe. “Naast die machine vormt zich dan een hoop met rubber en die vatte vlam.” Hoe dat rubber in brand is kunnen vliegen, is nog niet bekend.

Dieseltank
Voor omliggende woningen was er geen gevaar. Naast de brandhaard staat een dieseltank, maar die wordt afgeschermd door een stenen muur.

Gouden tip
Het is niet voor het eerst dat bij het bedrijf een een brand woedt. In 2018 stonden daar onder meer een vrachtwagen en een auto in brand. De eigenaar ging toen uit van brandstichting en loofde een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip die zou leiden naar de daders.

Bron: 1 Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment