Docent geschorst na versturen seksberichten aan leerling

Een docent van het Broeklandcollege in Hoensbroek is per direct geschorst omdat hij seksueel getinte berichten heeft verstuurd aan een leerling.

Dat blijkt uit een brief die de directie van het Broeklandcollege zaterdagavond aan ouders en leerlingen heeft verstuurd.

Sexting
De leerling heeft het voorval bij de school gemeld. In een gesprek met de betreffende docent is vervolgens gebleken dat hij zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan sexting. De docent verstuurde de seksueel getinte berichten via social media aan de leerling.

Geschorst
De directie is flink geschrokken van het incident aan het begin van het schooljaar. “Dit is onacceptabel op onze school en we hebben samen met het college van bestuur maatregelen getroffen”, schrijft de directie in de brief. “De betreffende collega is per direct geschorst en zal niet meer terugkeren op school.”

Er wordt ook aangifte tegen de docent gedaan.

Privacy
In verband met de privacy van de docent en de leerling doet de school verder geen mededelingen over deze zaak. De directie heeft nauw contact met de ouders van de betreffende leerling.

De Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs was niet bereikbaar voor een reactie.

Bron: 1Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment