Maastricht verlengt coronamaatregelen in binnenstad

De gemeente Maastricht heeft de coronamaatregelen in de binnenstad verlengd. Zo blijven de looplijnen en de informatieborden tot en met 31 januari volgend jaar zichtbaar in de stad.

Dat laat de gemeente in een persbericht weten.

Voetgangersplan
Sinds mei is er in Maastricht een voetgangersplan van kracht. Looplijnen en looprichtingen moeten er sindsdien voor zorgen dat het winkelend publiek anderhalve meter afstand houdt. “De ervaring van de afgelopen maanden heeft geleerd dat het voetgangersplan en de bijbehorende maatregelen nut hebben gehad”, zegt wethouder Vivianne Heijnen. “Omdat corona helaas nog niet voorbij is, geven we een vervolg aan het voetgangersplan. Ook de komende tijd blijft het belangrijk dat bezoekers aan ons stadscentrum de regels respecteren en de looplijnen en aanwijzingen blijven volgen.”

Maatwerk
Met de drukke decembermaand op komst wordt gekeken of maatwerk mogelijk is. Indien nodig wordt opgeschaald, zo laat de gemeente weten. “We blijven bewoners en bezoekers op een veilige manier verwelkomen in de binnenstad. Maar het blijft de eigen verantwoordelijkheid van de mensen om de maatregelen na te leven”, aldus wethouder John Aarts.

Bron: 1 Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment