Veel overlast door drugsgebruik en -handel

Veel Limburgers zien dat er wel een drugs wordt gebruikt of verhandeld in hun eigen buurt. Met name in de grensregio krijgen inwoners hier vaak mee te maken en ervaren ze er veel overlast door.

Dat blijkt uit gegevens van de Veiligheidsmonitor 2019, waar het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdagochtend over bericht.

Zichtbaar
Inwoners van de grensgebieden met Duitsland en België gaven bovengemiddeld vaak aan te maken te hebben met drugsgebruik en -handel. Zo gaf de helft van de inwoners van basisteamregio Kerkrade aan dat dit voorkomt in hun buurt. Ook in de basisteamregio’s van Heerlen en Maastricht ligt dit aantal met ruim 40 procent hoger dan gemiddeld.

Het landelijk gemiddelde ligt op 24,3 procent.

Overlast
In de regio’s waar inwoners vaker aangeven dat drugsactiviteiten voorkomen, wordt ook vaker overlast ervaren. Zo ervaart 13 procent van de Kerkradenaren overlast door drugsgebruik en -handel. Ook in de basisteamregio’s Heerlen (9,5 procent), Roermond (9 procent), Maastricht (8,5 procent) en Venlo (7,7 procent) ligt dit percentage beduidend hoger dan het landelijk gemiddelde van 3,9 procent.

Bron: 1Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment