Geen buurtbus: honderden zonder vervoer

Zo’n 500 Limburgers zitten al sinds maart zonder openbaar vervoer. Dat stelt reizigersorganisatie Rover Limburg.
Het gaat veelal om kleine dorpen en gehuchten waar het openbaar vervoer bestaat uit buurtbussen. Onder meer Rimburg, Haler, Ittervoort, Grathem, Baexem, Sibbe-IJzeren, Scheulder, Slek, Koningsbosch, Asenray, Maalbroek , Boukoul en Geverik.

Risicogroep
Vanwege het coronavirus heeft Arriva besloten de buurtbus niet meer te laten rijden. De spatschermen zouden niet voldoen aan de verkeersveiligheidseisen en de chauffeurs van de buurtbussen zijn meestal 65+ en vallen dus in de risicogroep. Negen buurtbussen staan zodoende aan de kant.

Onvoorstelbaar
Rover Limburg vindt het onvoorstelbaar dat de provincie en Arriva sinds maart nog niets hebben gedaan. “In andere provincies zie je dat er alternatief vervoer wordt geregeld, in Limburg gebeurt helemaal niets ,” zegt woordvoerder Kees Braam. Rover eist dat er actie wordt ondernomen zodat de kleine kernen weer hun OV-voorziening terugkrijgen.

Onderzoek
Arriva geeft aan een onderzoek van Openbaar Vervoer Nederland af te wachten, voordat zij verdere besluiten neemt. De buurtbussen worden voorlopig niet ingezet.

Bron: 1Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment