Emotionele herdenking van Truiense coronaslachtoffers

Sint-Truiden herdenkt vandaag zijn coronaslachtoffers. In het Speelhof verzamelden om 11 uur tientallen familieleden van Truienaren die de strijd tegen het virus verloren. Eén van hen was Lorenzo (10), die een pakkende tekst voorlas over zijn overleden opa.

Sint-Truiden werd tijdens de eerste golf van de coronacrisis ongemeen hard getroffen. In totaal stierven er in de periode tussen half maart en half juli 335 Truienaren, van wie een groot aantal ten gevolge van het coronavirus. Vandaag worden die slachtoffers in Sint-Truiden herdacht. Om 11 uur was er een herdenkingsplechtigheid aan de rozentuin in het Speelhof, waar tientallen familieleden van slachtoffers zich verzameld hadden. In de rozentuin is een stilteplek ingericht. Er is een levensboom geplaatst en er werden duizenden vergeet-me-nietjes gezaaid ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren sprak de familieleden toe. “Onze gemeenschap is in haar hart geraakt”, zei ze. “Te veel mensen zijn gestorven zonder afscheid te kunnen nemen. Ze zijn allen gegaan zonder knuffel, zonder laatste groet.” Heeren dankte de zorgverleners die zich tijdens de afgelopen maanden “met hart en ziel hebben ingezet en elke dag opnieuw levens hebben gered.”

Bron: Het belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment