Scholieren die mondmasker weigeren naar huis

School stuurt scholieren die mondmasker weigeren te dragen terug naar huis

Leerlingen van de GO! Next Sportschool in Hasselt die hun mondmasker niet of ostentatief fout dragen worden vanaf vandaag preventief geschorst. De strenge maatregel kwam er omdat enkele leerlingen zich bewust niet aan de regels willen houden.

Vrijdag kregen alle leerlingen en hun ouders een mededeling van de directie. die maakt zich zorgen over het stijgend aantal besmettingen en doet er alles aan om de school coronavrij te houden. “Helaas zijn er een aantal leerlingen in onze school die het mondmasker ostentatief niet willen opzetten of ze dragen het bewust verkeerd, zelfs na herhaaldelijke verwittigingen door de leerkrachten”, zegt directeur Laurence Veys. “Dat is een spijtige zaak, want de overgrote meerderheid van de leerlingen volgt de coronaregels wel goed op. Maar als er sommige hardleers blijven, dan zijn we genoodzaakt om een strenge maatregel in te voeren.”

Schorsing

Wie na één waarschuwing van een leerkracht zijn gedrag niet meteen aanpast, wordt onmiddellijk van school gestuurd. Bovendien worden de ouders op de hoogte gesteld van het incident. “In het schoolreglement staat dat wanneer een leerling een fysieke of psychische bedreiging vormt voor de medeleerlingen of leerkrachten de school een preventieve schorsing kan opleggen. Wie weigert een mondmasker te dragen, kan de fysieke integriteit van de andere klasgenoten in gevaar brengen. Op basis daarvan kunnen we hen preventief schorsen. Het is jammer dat we dit moeten doen, maar wie koppig blijft, zal het nu wel voelen”, aldus Veys. De nieuwe maatregel geldt vanaf vandaag in de school.

Bron: Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment