Tieners bekogelen huizen met uitwerpselen en eieren

De buurt van de Borreshoefstraat en de woonkern Spileind in Dilsen wordt al enkele dagen geteisterd door een groepje jongeren. Ze bekogelen huizen en voorbijgangers met eieren, kastanjes en zelfs menselijke uitwerpselen. De politie spoort de acht herrieschoppers op aan de hand van camerabeelden.

De bewoners van de appartementen in de Borreshoefstraat zien elke keer acht jongeren terugkeren. “Ze verplaatsen zich op de fiets en gooien met eieren naar de gevels van de appartementen. Zowat alle appartementen kregen de voorbije dagen de volle laag. Gewoonweg op klaarlichte dag. Soms hoor je ze roepen en tieren. Rond 21 uur verdwijnen ze op hun fiets,” vertelt een bewoner.

“Bij mij zijn zeker 20 eieren tegen de gevel beland”, klaagt nog een bewoner. “Het is zo erg dat ik een firma moet laten komen om het te reinigen. Ik krijg het zelf niet meer van de gevel af.”

In de straat liggen de eierschalen voor het oprapen. Etalages van winkels zijn besmeurd. “Ik wilde gisteren naar de bakker in de Borreshoefstraat”, aldus een bewoonster. “De jongeren gooiden met eieren mijn richting uit maar raakten me gelukkig niet. Uit angst ben ik naar een andere bakker in het dorp gereden. Dit loopt echt de spuigaten uit.”

Bron: Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment