Zie ginds komt geen stoomboot: intocht Roermond afgelast

De intocht van de goedheiligman in Roermond gaat dit jaar niet door.

Het bestuur van de stichting Sint Nicolaascomité Roermond zet een streep door de intrede, omdat die van mening is dat het niet mogelijk is de coronamaatregelen na te leven.

Roerkade
De gemeente wil wel een vergunning afgeven voor het evenement, maar alleen als de coronaregels konden worden nageleefd. “Maar als je op de Roerkade staat met dat publiek, daar krijg ik het nooit coronaproof”, zegt Chris van Venetiën. En de anderhalvemetermaatregel is ook lastig voor de ongeveer tachtig pieten op de boot van de Sint.

“Daarom hebben we woensdagavond in een vergadering besloten dat we dit jaar overslaan”, zegt Van Venetiën.

Eerder afgelaste intochten
Eerder werd ook de intocht in onder andere Maastricht, Venlo en Neerbeek afgelast. De landelijke intocht is voor publiek ook afgelast. Wel zal op televisie te zien zijn hoe de Sint en zijn pieten op een geheime locatie aan land komen.

Bron 1Limburg.nl

Written by 

Related posts

Leave a Comment