Bestuur wil elk half uur bus naar Genk en Hasselt

Openbaar Vervoersplan 2021: In het nieuwe Openbaar Vervoersplan krijgen 23 Limburgse gemeenten om de 30 minuten een rechtstreekse verbinding met Genk en Hasselt. “Dilsen-Stokkem valt helaas buiten de prijzen”, zegt schepen Koen Sleypen (Vooruit Dilsen-Stokkem). “Dat kan niet. De regio Kinrooi, Maaseik en Dilsen-Stokkem telt 58.000 inwoners. Toch krijgen we als enige in Limburg maar één verbinding per uur naar Genk en Hasselt. Wij willen ook een hogere frequentie naar Midden-Limburg, zeker omdat er ook al geen spoorweg is. Dat de rit Dilsen-Stokkem naar Genk of Hasselt verloopt via de tweebaansweg door Bokrijk, baart ons ook zorgen.” Dat is volgens Sleypen niet de snelste weg. “Daarnaast verdwijnen ook de snelbussen voor studenten op vrijdagavond en zondag. Onze studenten blijven in de kou staan, terwijl deze bussen altijd overvol zaten.” Als de eis van de stad niet ingewilligd wordt, kan men het Openbaar Vervoersplan niet goedkeuren op de vervoerregioraad van 26 oktober, zo klonk het. “We geven wel een gunstig advies voor de nieuwe lijn Maaseik-Maastricht, die wel om de 30 minuten rijdt.” In het nieuwe Openbaar Vervoersplan worden ook zes bestaande lijnen geschrapt en verdwijnen heel wat bushaltes.

Written by 

Related posts

Leave a Comment