Burgemeester: ‘Geen enkele partij is tegen herindeling’

De fracties in Meerssen lijken in te zien dat een herindeling onvermijdelijk is. “Alle fracties hebben gezegd dat ze niet per definitie tegen herindeling zijn. Daarmee hebben ze in ieder geval de weg en de richting aangegeven.”

Dat zei burgemeester Mirjam Clermont van Meerssen zaterdagavond in L1mburg Centraal.

Boosheid en onbegrip
Clermonts hoopt dat er snel een einde komt aan de politieke crisis. “Het ergste vind ik dat het zoveel energie vreet van alle partijen. Er zit heel veel boosheid en onbegrip. Er wordt heel veel gepraat in kleine kringen maar laat ze nu eens met elkaar praten.”

Meerssen moet 1,7 miljoen euro bezuinigen en dat is volgens het College niet haalbaar. De wethouders dreigden daarom met opstappen als de gemeenteraad niet akkoord zou gaan met een herindeling met Maastricht. Zover is het nog niet gekomen.

Written by 

Related posts

Leave a Comment