Duizend tijdelijke parkeerplaatsen studenten Hasselt

In tegenstelling tot de voorbije jaren bleven verkeersproblemen rond de Elfde Liniestraat in Hasselt bij de start van het academiejaar uit. Veel minder auto’s, meer fietsen en duizend tijdelijke parkeerplaatsen in de parking van Quartier Bleu trokken de boel vlot.

“Onze parkeerzones liggen nu ook niet meer binnen het campusgebied maar aan de overzijde van het kruispunt, in de buurt van de Japanse Tuin”, zegt PXL-directeur Ben Lambrechts. “Maar ons geheim wapen zijn 1.000 parkeerplaatsen die we in de parking Quartier Bleu kunnen gebruiken zolang de kermis opgesteld staat. We hebben daar onze eigen stewards staan en op vertoon van hun studentenkaart kunnen de studenten daar parkeren. Sommigen vinden dat behoorlijk ver, maar bij dit prachtige weer is een kwartiertje stappen echt geen probleem en je kan er heel vlot in- en uitrijden. Dat comfort lever je anders zeker in tijd in door in de directe buurt van de campus rond te rijden en te zoeken naar een parkeerplaats.”

Written by 

Related posts

Leave a Comment