Problemen met kraanwater in omgeving Kerkrade

Als gevolg van een leidingbreuk komt er in de omgeving van Kerkrade donderdagochtend minder of geen water uit de kraan.

De problemen ontstonden volgens Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) donderdag rond 1:45 uur.

Duits water
Een deel van Kerkrade en omgeving ontvangt leidingwater vanuit Duitsland. De leidingbreuk is vermoedelijk aan Duitse zijde van de grens ontstaan, meldt een woordvoerder van WML. Waar het lek exact zit, is nog niet bekend.

Doseren
Inmiddels wordt de waterlevering langzaam hervat. Vanuit Duitsland wordt er vanuit een andere kant water aangeleverd. WML heeft ook bijgeschakeld en zal Nederlands water aan Kerkrade en omgeving leveren.

“De waterdruk wordt langzaam opgevoerd. In de verband met risico’s op lekkage gebeurt dit gedoseerd. De drukproblemen kunnen daarom nog de hele ochtend aanhouden”, laat WML-woordvoerder Edwin Hendriks weten.

Troebel
Op sommige plaatsen in Kerkrade komt er in eerste instantie troebel water uit de kraan. Dat komt volgens Hendriks door het opnieuw opstarten van de levering. Hij adviseert inwoners om de kraan even te laten lopen voordat het water gebruikt kan worden.

WML verwacht dat de problemen met de waterdruk in de loop van de ochtend opgelost zullen zijn.

Bron 1limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment