GGD-arts Hoebe: ‘Verplaats carnaval naar de zomer’

Carnaval kan beter naar de zomer verplaatst worden. Dat verkleint het risico op besmettingen.

Dat zegt de Maastrichtse hoogleraar Sociale Geneeskunde Christian Hoebe, tevens hoofd van de afdeling Infectieziekten van de GGD Zuid-Limburg.

‘Voorjaar ongelukkige tijd’
Hoebe, die ook lid is van het Outbreak Management Team, vraagt zich in een donderdag door de Universiteit Maastricht gepubliceerd interview af, “of we eigenlijk wel carnaval moeten blijven vieren aan het begin van het voorjaar met meer kans op infectieziekten. Zo heeft carnaval waarschijnlijk ook een rol gespeeld in de verspreiding van het coronavirus. Ik weet dat dat vloeken in de kerk is, maar gezondheidstechnisch gezien is het beter om het in de zomer te doen.”

Lees het hele bericht op 1limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment