Zo versoepelen de supermarkten hun eigen maatregelen

oensdag kondigde de Nationale Veiligheidsraad aan dat winkelen weer toegelaten is met meer dan twee personen. Ook de supermarkten zelf versoepelen stilaan hun eigen maatregelen. Een overzicht.

Winkelkar niet meer overal verplicht

Om de afstand tussen de klanten in de winkel te garanderen, verplichtten de meeste supermarkten in maart het gebruik van de winkelkar. Nu is dat enkel nog bij Colruyt en Lidl het geval. “Al laten we in kleinere vestigingen wel trolly’s toe”, zegt Hanne Poppe van Colruyt. “Daar zijn we iets alerter op social distance.”

Bij Delhaize en Albert Heijn moet je een winkelkar of een mandje nemen. “Dat stond al voor corona in ons huisreglement”, zegt Ann Maes van Albert Heijn. “We vinden dat een fijnere manier om te winkelen.”

Sommige klanten vragen zich af of de verplichte winkelkar enkel een veiligheidsmaatregel is. Is het ook geen marketingtruc? “Uit onderzoek weten we dat klanten die verplicht worden een kar te nemen, inderdaad meer kopen”, zegt marketingprofessor Gino Van Ossel (Vlerick). “Maar dat speelt nu volgens mij geen rol. Zo’n kar maakt de winkelervaring voor klanten die niet veel nodig hebben minder aangenaam. Die mensen dreig je te verliezen.”

leest het hele bericht op www.hbvl.be

Written by 

Related posts

Leave a Comment