Extra fakkelen door stroomstoring Chemelot

Het chemische industriecomplex Chemelot heeft zondagochtend last van een stroomstoring. Door de storing is de capaciteit van een naftrakraker terug geschaald. Ook een aantal andere fabrieken draait op een lagere capaciteit in verband met de storing.

Dat heeft Chemelot zondagochtend bekend gemaakt.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de stroomstoring is, laat een woordvoerder van het industrieterrein weten. Ook over de gevolgen voor de overige fabrieken op Chemelot is nog niets bekend. De naftakraker is de grootste installatie op het Chemelotterrein. Ruwe nafta, een olieproduct, wordt er verwerkt tot grondstoffen voor bijvoorbeeld kunststof. “We weten nog niet hoe lang het gaat duren”, zegt de woordvoerder. Over eventuele financiële schade kan Chemelot nog geen mededelingen doen.

Written by 

Related posts

Leave a Comment