Dak van chalet gedeeltelijk vernield bij schouwbrand

Het dak van een chalet raakte in de nacht van zaterdag op zondag beschadigd bij een uit de hand gelopen schouwbrand in het Hoeseltse Schabos.

Het Hoeseltse Schabos aan de Fazantstraat werd zondag rond 1.30 uur opgeschrikt door een schouwbrand. Die sloeg gedeeltelijk over op het dak van een chalet waardoor de brandweer moest ingrijpen. Ze haalden een stuk van de dakbedekking weg om het vuur helemaal gedoofd te krijgen. Het beschadigde deel werd vervolgens met een zeil toegelegd. Voor de hulpdiensten bleek het wel geen sinecure om tot bij het getroffen gebouw te komen. De niet geasfalteerde weg naar daar ging steil omhoog en niet alle vrachtwagens kwamen boven. De korpsen van Hoeselt en Tongeren zijn ter plaatse gegaan.

De schade bleef beperkt tot het dak. In de chalet zou een alleenstaande man verblijven. Hij raakte niet gewond en kan thuis blijven wonen.

Bron Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment