Provincie waarschuwt Meerssen voor tijdig indienen begroting

Het provinciebestuur heeft de politiek in Meerssen zwart op wit laten weten dat de gemeente onder preventief toezicht komt te staan als er voor 15 november geen sluitende begroting wordt ingediend.

“Wij doen dan ook een klemmend beroep op uw verantwoordelijkheid als gemeenteraad en college, in welke samenstelling dan ook, om tijdig een begroting vast te stellen”, zo staat in een brief van het provinciebestuur. “Anders zijn wij genoodzaakt preventief toezicht in te stellen.”

De brief van het provinciebestuur komt niet helemaal als een verrassing. Eind september was al duidelijk dat toezicht op de loer lag, al hield het provinciebestuur wel een slag om de arm.

Preventief toezicht houdt in dat de begroting voor volgend jaar door het provinciebestuur moet worden goedgekeurd en dat tot dat moment de gemeente zelfstandig geen financiële verplichtingen mag aangaan. Meerssen zit sinds een kleine twee weken zonder wethouders. Die stapten op nadat een meerderheid van de gemeenteraad het vertrouwen in hen had opgezegd.

Bron 1 Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment