250 cannabisplanten in vlammen op

250 cannabisplanten in vlammen opgegaan bij garagebrand in Eksel

Een brand heeft vrijdagmorgen een garage vernield achter een huis in de Overpelterbaan in Eksel. De bewoner sloeg op de vlucht. De garage en de kelder waren ingericht voor de kweek van cannabis. 250 plantjes gingen in de vlammen op.

Het vuur is rond 6.30 uur uitgebroken. Buren merkten de brand op en sloegen alarm. De bewoner van het huis ging lopen. Volgens de eerste vaststellingen zou de cannabisplantage van 250 planten niet de oorzaak zijn geweest van de brand, al werd de hele plantage er wel door verwoest. Hoe de brand dan wel ontstond, is niet duidelijk.

De brandweer van de hulpverleningszone Noord-Limburg wachtte een heus karwei. De bluswerken waren niet vanzelfsprekend. Technici van netbedrijf Fluvius moesten komen om de stroom uit te schakelen. De garage bleek ingedeeld in compartimenten. Die waren gebouwd met dikke wanden van hout en staal. De bluswerken werden hierdoor bemoeilijkt. De garage was ook zwaar geïsoleerd. De brandweer moest openingen in het dak slijpen om door te dringen tot in het gebouw waar het vuur smeulde.

De straat werd afgesloten voor de bluswerken die tot de middag duurden.

Het gerechtelijk lab kwam voor analyse en staalnames. In het pand werden geen verdachten gevonden. Er zou niemand zijn ingeschreven op dat adres. Politie Kempenland onderzoekt de zaak.

Bron: Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment