Genkenaar lijmt geldsleuven van bankautomaten dicht

Genkenaar lijmt geldsleuven van bankautomaten dicht om biljetten te stelen

Een 56-jarige Italiaan uit Genk kreeg vrijdag voor de Tongerse rechtbank een celstraf van zes maanden met uitstel omdat hij probeerde bankbiljetten te stelen uit geldautomaten. Dat deed hij door de geldsleuven dicht te lijmen.

Vindingrijk was hij wel, de 56-jarige Genkenaar die in juli en augustus van dit jaar twee geldautomaten van een KBC-kantoor in Genk probeerde te manipuleren. Hij lijmde de geldsleuven dicht in de hoop dat de bankbiljetten zouden blijven plakken. “Ik had bij het CAD horen vertellen over deze truck door anderen”, legde de vijftiger uit. De man werd uiteindelijk betrapt omdat hij gefilmd werd door de bewakingscamera’s van het bankkantoor. Tijdens de huiszoeking op 18 augustus vond de politie de kleding die de man droeg tijdens de feiten. Verder stonden er ook potjes lijm in de koelkast.

Financiële problemen

De man gaf de feiten toe. Volgens hem kampte hij met financiële problemen omdat zijn invaliditeitsuitkering was geschorst nadat hij zijn papieren niet in orde had gemaakt. “Ik had toen geen geld meer en ik wist ook niet dat ik naar het OCMW kon gaan om me verder te helpen”, zo sprak hij voor de Tongerse rechtbank tijdens de behandeling van de zaak. “Ik schaam me voor wat ik gedaan heb. Dit was niet slim.”

Straf met uitstel

De man kampt met een drugsverslaving en een gevuld strafregister. Hij werd door de rechter veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij een begeleiding volgen om zijn financiële toestand op orde te brengen en om van zijn drugsprobleem af te raken. Ook de geldboete van 800 euro, werd voor de helft uitgesteld.

Bron: Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment