Huisartsenpost Venray mogelijk helemaal gesloten

Huisartsenkoepel Cohesie denkt erover om de huisartsenpost (HAP) in Venray volledig te sluiten. Inwoners van Venray en omgeving moeten dan voor dringende zorg, buiten de kantoortijden van de gewone huisarts, naar Venlo toe.

Cohesie heeft onderzoek gedaan naar het efficiënter maken van de spoedzorg in Noord-Limburg. Daarbij is ook gekeken naar het sluiten van de huisartsenpost in Venray. Het onderzoek wordt tijdens de ledenvergadering op 26 oktober besproken.

’s Nachts dicht


Begin 2017 werd de spoedzorg in Venray al uitgekleed door Cohesie. De huisartsenpost is vanaf dat moment doordeweeks alleen bereikbaar tussen 17:00 uur en 23:00 uur en in de weekenden van 08:00 uur tot en met 23:00 uur. Voor spoedzorg in de nachtelijke uren moeten inwoners van Venray en omgeving al naar Venlo toe. Ook de nachtapotheek ging dicht.

Lees ook: Huisartsenpost in Venray ’s nachts niet meer open

De gemeentelijke politiek van Venray sprak toen haar zorgen al uit over de keuze van Cohesie. Alle fracties hebben ook nu gezegd dat ze de spoedzorg graag voor de gemeente willen behouden.

Verzet tegen sluiting


Hoewel Cohesie nog geen besluit heeft genomen en de sluiting dus ook niet definitief is, heeft Jan Hendriks (SP) al actie ondernomen. Er is onder meer een Facebookpagina opgericht waar inwoners hun zorgen kunnen uiten. “De pagina is nog maar een dag online en we hebben al meer dan 500 aanmeldingen. Veel mensen maken zich zorgen”, vertelt Hendriks.

Enorm verlies


De fracties van de gemeente Venray hebben gezamenlijk een open brief aan alle huisartsen in Noord-Limburg gestuurd. Ze roepen hen op niet zomaar voor sluiting te kiezen. “Wij, de voltallige gemeenteraad van Venray, vinden het voor alle inwoners van de gemeente Venray een enorm verlies als de huisartsenpost verdwijnt. Wij willen dan ook dat alles in het werk wordt gesteld om te onderzoeken of de huisartsenpost voor Venray behouden kan blijven”, schrijft de gemeenteraad. Over de mogelijke sluiting van de HAP komt de gemeenteraad dinsdag (digitaal) bijeen.

Cohesie was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

bron 1 limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment