Café twee dagen na elkaar na sluitingsuur open

De politie Carma heeft zaterdagavond opnieuw een café in Genk moeten sluiten omdat het te laat open bleef. Vrijdagavond kreeg de uitbater ook al een boete omdat hij het sluitingsuur niet respecteerde.

Vrijdagavond werden in Houthalen-Helchteren en Genk al drie café-uitbaters en 12 klanten op de bon geslingerd omdat ze de maatregelen niet volgden. “Hou je ook dit weekend nog aan de regels, want we zullen vanavond opnieuw controleren”, waarschuwde de politie Carma zaterdag nog.

Maar die waarschuwing viel bij sommigen in dovemansoren. “In al onze gemeentes hielden we zaterdagavond opnieuw veel controles”, zegt Vicky Flossy van politie Carma. “Maar hoewel we vaak geen overtredingen tegenkwamen, kregen in totaal vijf klanten en personeelsleden een onmiddellijke inning omdat ze hun mondmasker niet correct droegen.”

“Bovendien was een café in Genk, waar we vrijdagavond ook al een boete hebben moeten uitdelen, zaterdagavond opnieuw na het sluitingsuur open. We hebben het café daarom een tweede keer moeten sluiten. In Houthalen-Helchteren zagen onze ploegen dat een shishabar ondanks het verbod toch open was. In Zutendaal besloot een uitbater zelf zijn zaak te sluiten omdat de klanten zich niet aan de regels hielden.”

Bron: Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment