Damhert aan de wandel in woonwijk Maastricht

Verkeer in de Maastrichtse wijk Scharn keek zaterdag rond het middaguur vreemd op. Midden op de Wethouder van Caldenborghlaan dartelde een damhert.

Het vrouwtjeshert vervolgde haar weg over de rotonde Scharnerweg richting Groene Loper, terwijl het verkeer stilhield, aldus voorbijganger Sander Kleikers.

Het dier werd even later in de buurt van Leeuwenborgh opleidingen gevangen door medewerkers van de Dierenambulance. „Ze was al uren op pad in de wijk. Bij winkelcentrum De Leim werd ze geraakt door een auto en raakte lichtgewond”, meldt een woordvoerder van de Dierenambulance. Het hert zal van de aanrijding weinig gevoeld hebben, want het was eerder op de ochtend al verdoofd met een verdovingspistool om haar te kunnen vangen. „Maar ze bleef nog uren doorlopen.”

Het is onbekend wie de eigenaar is van het tamme dier. „Dierenpark Vijverdal heeft geen herten, en hertenkamp Heerderberg bestaat niet meer.” Het hert is in goede gezondheid overgebracht naar Natuurhulpcentrum in het Belgische Opglabbeek. „Mocht er een eigenaar zijn, dan kan die zich melden.”

Bron: De Limburger

Written by 

Related posts

Leave a Comment