Nederlandse jongeren in mergelgroeve (BE)

Zes Nederlandse jongeren zijn zaterdagavond betrapt in een van de Belgische mergelgroeven ten zuiden van Maastricht.

De lokale politie in het gebied Bilzen-Riemst-Hoeselt trof de jongeren, in het bezit van rugzakken, aan bij een controle in een groeve op Waals grondgebied.

Gevaarlijk


Dat gebeurde tussen 21.00 uur en middernacht. In de buurt, in Klein Ternaaien, werden nog eens drie grottenlopers ontdekt. “Het betreden van de mergelgroeven kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden”, zegt burgemeester Mark Vos van Riemst.

Coronarichtlijnen geschonden


De zes Nederlandse jongeren krijgen een bekeuring, omdat ze verboden en beschermd gebied waren binnengedrongen en omdat ze de coronarichtlijnen hadden geschonden. De regelmatige controles door politie en boswachters worden ingesteld om waardevol ondergronds erfgoed en de vleermuizenpopulatie te beschermen. Eind augustus werd al eens een illegale raveparty met vijftien feestvierders in de groeven stilgelegd.

Provincie


Dit weekend werd bekend dat ook de provincie Limburg strenger gaat toezien op illegaal grottenbezoek. Op die manier moeten dit soort incidenten voorkomen worden. De provincie gaat intensiever surveilleren. Ook worden er verschillende technische middelen gebruikt om toezicht te houden. Vorige week raakte een jongen gewond die tijdens een illegaal feest in een van de Zuid-Limburgse mergelgroeven in een schacht was gestort.

Bron: 1 Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment