Overval op Jo Cabo in Rothem (NL) in Opsporing Verzocht

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht besteed aan een gewapende overval op een brommerhandel in Meerssen eerder dit jaar.

Op dinsdag 25 augustus rond de klok van 17:00 uur werd de zaak aan Tussen de Bruggen, de weg tussen Meerssen en Rothem, overvallen.

Zonder buit


Een gewapende man drong de scooterzaak binnen, terwijl zijn compagnon tweehonderd meter verderop in de Holstraat op hem stond te wachten. Tijdens de overval vluchtte een medewerker naar de werkplaats. De verdachte verliet vervolgens zonder buit de zaak en het duo ging er op een scooter vandoor.

Volgens de politie droeg de dader een opvallende helm. Hij is 1,70 meter lang en had een wit met blauwe plastic tas bij zich.

De daders verplaatsten zich op een rode scooter met een grote aluminium uitlaat zonder kentekenplaat. Het duo vluchtte via de Klinkenberg, Holstraat, Eburonenstraat, Kuilenstraat en is toen vermoedelijk weer de Klinkenberg richting Maastricht opgereden.

Ongeval politie


Een van de politiewagens die werd opgeroepen voor de overval, was onderweg gestrand bij een aanrijding. Vanuit Maastricht reden de agenten met hun Mercedes richting de melding, maar op het viaduct over de A79 tussen Amby en Rothem ging het mis. Een rode Peugeot werd in de flank geraakt door de politiewagen. Er raakte niemand gewond.

In het programma is een reconstructie van de overval en een interview met een medewerker te zien. Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond om 20:30 uur op NPO 1 uitgezonden.

Bron: 1 Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment