Basisschool in Pelt sluit de deuren

Basisschool Helibel Sint-Huibrechts-Lille wordt met onmiddellijke ingang gesloten tot en met 8 november. 320 leerlingen moeten vanaf morgen thuis blijven. De reden hiervoor is het snel stijgende aantal coronabesmettingen de afgelopen dagen.

Volledige sluiting

“De afgelopen dagen merkten we een snel stijgend aantal besmettingen op school. De lessen voor het eerste en tweede leerjaar werden alvast opgeschort en enkele leerkrachten gingen in quarantaine. In de school zitten veel broertjes en zusjes, die thuis het virus aan elkaar kunnen doorgeven en het zo in andere klassen binnenbrengen”, zegt burgemeester Frank Smeets.

“Daarom besloot ik deze middag in samenspraak met de school, met het CLB, het Agentschap Zorg en Gezondheid en de arts van de Eerstelijnszone om de school volledig te sluiten vanaf donderdag 22 oktober tot en met vrijdag 30 oktober. Aangezien op die dag de herfstvakantie van start gaat, zal de school gesloten blijven tot en met zondag 8 november. Op deze manier willen we een verdere verspreiding van het virus binnen de school en binnen de gemeenschap zoveel mogelijk tegengaan”, aldus de burgemeester.

De ouders van de schoolgaande kinderen werden hierover deze middag ingelicht.

Het gaat over een volledige sluiting. Dit betekent dat er op school ook geen opvang voorzien zal worden. Ook de buitenschoolse kinderopvang Robbedoes van Sint-Huibrechts-Lille zal vanaf 22 oktober de deuren moeten sluiten tot en met 8 november.

Kinderen blijven thuis

Alle leerlingen van Helibel Sint-Huibrechts-Lille worden beschouwd als ‘hoogrisicocontacten’. Dit betekent dat zij verplicht in quarantaine moeten gaan tot en met vrijdag 30 oktober en vervolgens nog 4 dagen van verhoogde waakzaamheid in acht moeten nemen.

Dit betekent dat zij tot en met dinsdag 3 november niet naar hobby’s of verenigingen kunnen gaan. De verenigingen van Sint-Huibrechts-Lille worden hierover deze namiddag ingelicht. Ook opvang door de grootouders wordt op die manier onmogelijk.

Rem op verenigingsleven

De situatie in Sint-Huibrechts-Lille toont aan dat het virus stevig circuleert in Pelt en dat het zich makkelijk tussen generaties verspreidt. Het gemeentebestuur roept dan ook op om de komende weken extra waakzaam te zijn.

“We raden iedere vereniging, voor welke generatie dan ook, aan om de samenkomsten en activiteiten de komende weken drastisch terug te schroeven of zelfs helemaal te annuleren. Ik vraag echt aan iedereen om strikt de veiligheidsvoorschriften op te volgen. De gebeurtenissen in Sint-Huibrechts-Lille tonen aan dat het virus zich verspreidt als een lopend vuurtje. En we moeten er echt allemaal voor zorgen dat onze samenleving niet opnieuw volledig stilgelegd wordt” besluit burgemeester Frank Smeets.

Bron: Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment