Overvaller Jo Cabo Rothem verloor patroon

De overvaller van een scooterwinkel in Meerssen heeft een patroon voor een vuurwapen verloren tijdens de overval op 25 augustus dit jaar.

Dat is informatie die de politie dinsdagavond bekend heeft gemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Lees ook: Gewapende overval scooterzaak in Opsporing Verzocht

Pistool doorgeladen
Toen de overvaller de zaak binnen was gekomen, met zijn helm nog op, haalde hij snel een vuurwapen tevoorschijn. Dat laadde hij door, terwijl hij de loop op een 28-jarige medewerker van de scooterwinkel richtte. Het slachtoffer hoorde iets metaalachtigs op de grond vallen. Toen hij het vuurwapen zag, vluchtte de medewerker naar de werkplaats achter de zaak, waar de eigenaar aan het werk was. Toen de dader alleen achterbleef in de winkel ging hij ervandoor. Hij vluchtte rennend naar een handlanger die klaarstond met een scooter in de Holstraat. Toen hij en de eigenaar terugkeerden naar de winkel vonden ze het patroon onder een scooter.

Opvallende scooter en helm
Op het patroon zijn volgens de politie geen sporen gevonden die nuttig zijn voor het onderzoek. Wel hoopt de politie dat informatie van het publiek naar de daders kan leiden. Want de daders hebben gebruik gemaakt van een opvallende scooter: die was (donker)rood, had een opvallende aluminium uitlaat en ook de helm van de overvaller – die achter op de scooter zat – was opvallend: donker grijs of zwart, met aan de rechterzijde een rood vlak en aan de linkerzijde paarsblauwe vlammen.

Niet ongezien weggekomen
De daders kenden de weg in Meerssen waarschijnlijk niet zo goed, want ze gingen ervandoor via dorpskern Rothem, en waren voor iedereen goed zichtbaar. Verschillende getuigen hebben het tweetal na de overval zien rijden, en er zijn ook camerabeelden van hun vlucht.

Ze vluchtten richting de Klinkenberg in Meerssen en zo waarschijnlijk richting Maastricht.

Bron 1 Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment