Alcohol klok Hotels Symboolpolitiek volgens Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om een alcoholklok voor hotels in te voeren.

Volgens dit besluit mag er sinds vrijdagavond in hotels na 20.00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant of de bar van het hotel. Ook worden er geen alcoholische dranken gebracht door de roomservice. “Het instellen van een alcoholklok in hotels is hét voorbeeld van symboolpolitiek en getuigt van weinig inlevingsvermogen. Het is onacceptabel dat er opnieuw strengere maatregelen voor de horeca worden ingevoerd, terwijl het probleem hem niet zit in de locatie, maar in het gedrag en het geringe draagvlak voor de maatregelen in de samenleving”, schrijft KHN.

Gasten mogen na 20.00 uur wel alcoholische dranken gebruiken op de hotelkamer (bijvoorbeeld uit de minibar). Volgens het Veiligheidsberaad is deze beslissing genomen, omdat er enkele incidenten zijn geweest met jongeren die in hotelkamers feesten hadden georganiseerd. Echter zijn deze incidenten volgens KHN op één hand te tellen en zijn deze totaal niet representatief voor wat er in de 2500 hotels in het hele land gebeurt. “Blijkbaar is een handjevol incidenten voor het kabinet een reden om de bijna 2500 hotels en hun duizenden gasten te straffen. Dat het kabinet – om maar daadkrachtig over te willen komen – de hele hotelbranche dupeert vanwege het beeld dat alle hotels in Nederland volgens hen vol zit met feestende jongeren, getuigt van weinig kennis van de realiteit en is het toppunt van symboolpolitiek”, schrijft KHN.

Lees het hele bericht op Limburg24.nl

Written by 

Related posts

Leave a Comment