Leerling ontsteekt vuurwerk in wc

Een leerling heeft maandagochtend in het Atheneum Alicebourg in Lanaken vuurwerk laten ontploffen in een wc-pot. Het onderzoek naar deze vandalenstreek loopt nog.

Een leerling van het Atheneum Alicebourg in Lanaken had maandagochtend vuurwerk mee naar binnen gesmokkeld. Volgens medestudenten bracht hij daarna het vuurwerk tot ontploffing in een toilet van de sanitaire ruimte. “Er volgde een luide knal. De wc werd afgesloten”, aldus de studenten.

Dat de leerling het vuurwerk liet ontploffen, wordt ook bevestigd door het secretariaat van de school aan de Koning Albertlaan in Lanaken. “Er is inderdaad vuurwerk in het toilet afgestoken, meer is er nog niet over te zeggen. Onze directrice is momenteel volop in vergadering en het onderzoek is nog lopende.”

Straffen

Volgens de leerlingen op school gaat het om een ‘uit de hand gelopen grapje’. “De leerling kennen we zelf niet, hij zit op een andere afdeling. Maar hij heeft iedereen wel goed laten schrikken met dit geintje.”

Of er straffen volgen voor de betrokken leerling, moet blijken uit de verdere gesprekken die de directie met de leerling zal hebben.

Bron: Het belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment