Weer gaslek in Kerkrade

Bewoners van een appartementencomplex aan de Patronaatstraat in Kerkrade zijn dinsdagavond uit voorzorg geëvacueerd nadat een gaslek was ontdekt. Niemand raakte gewond.

In totaal zijn 20 woningen ontruimd en werden ongeveer 25 tot 30 bewoners geëvacueerd. Zij werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen buurthuis. Toen duidelijk werd dat monteurs van Enexis de storing niet snel konden verhelpen, is besloten dat de bewoners de nacht elders moesten doorbrengen. De meeste van hen vonden onderdak bij familie of kennissen. Bewoners van 7 woningen kregen een overnachting aangeboden bij hotel Van der Valk in Heerlen.

Metingen
De brandweer werd om 19:30 uur opgetrommeld toen er een sterke gaslucht in de buurt werd waargenomen. Het lek in de gasleiding werd ontdekt onder het trottoir op straat. Metingen van de brandweer wezen ook een sterke gasconcentratie in de woningen aan. Waarna een ontruiming noodzakelijk was.

Afsluiting stroom en gas
Medewerkers van Enexis zijn intussen bezig met de herstelwerkzaamheden. Om dat veilig te doen, is bij 124 woningen de elektriciteit afgesloten en zitten 36 woningen zonder gas. Het is niet bekend hoe laat de storing is verholpen.

Volgens de woordvoerder van de brandweer kunnen de geëvacueerde bewoners woensdag in de loop van de dag terug naar huis. “Ze moeten er dan wel rekening mee houden dat ze mogelijk nog een tijdje zonder gas zitten.”

Ander gaslek
Dinsdagmiddag was er een aantal kilometer verderop ook al een gaslek. Toen ontstond het lek in een woning aan de Marktstraat. Ook in dat geval ontruimde de brandweer uit voorzorg 12 woningen en een deel van een appartementencomplex.

Bron: 1Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment