Spartacus kost al meer dan 16,57 miljoen euro aan studies

De trambus in Zaventem. Een snellere versie van dit voertuig zou over enkele jaren kunnen rijden tussen Hasselt, Genk en Maasmechelen. Foto: BELGA

De Vlaamse regering heeft 5,32 miljoen euro vrijgemaakt om studies uit te voeren voor Spartacuslijn 2 Hasselt-Maasmechelen. In totaal is al 16,57 miljoen aan studiekosten uitgetrokken voor Spartacus.

De 5,32 miljoen euro studiekosten voor Lijn 2 zijn eind vorige maand door de Vlaamse regering toegewezen via een herverdeling op de uitgavenbegroting. Het geld moet komen van de kilometerheffing voor vrachtwagens. Volgens minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) is in het verleden al voor 9,9 miljoen euro studies betaald voor Lijn 1 (Hasselt-Maastricht), 700.000 euro voor Lijn 2 (Hasselt-Maasmechelen) en 650.000 euro voor Lijn 3 (Hasselt-Pelt). Alles samen is dat 16,57 miljoen.

Lees het hele bericht op Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment