Vuurwerkvandalen blazen lift op in parkeergarage

Vandalen hebben de lift van de parkeergarage aan de Roermondsepoort in Venlo vernield met vuurwerk.

De vuurwerkvandalen hebben zondag toegeslagen, zo schrijft de politie op Facebook.

Klap op de vuurpijl
Niet alleen in de parkeergarage aan de Roermondsepoort zijn vernielingen aangebracht. De daders hebben ook in andere parkeergarages zaken gesloopt met vuurwerk. De vernielde lift wordt door de politie omschreven als ‘klap op de vuurpijl’. De politie roept getuigen die mogelijk iets hebben gezien op zich te melden.

Vuurwerkverbod
Het kabinet komt voor dit jaar met een verbod op de verkoop en het afsteken van vuurwerk. De voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s drongen vorige week al aan op zo’n verbod, om de hulpdiensten te ontlasten. Ook een aantal partijen in de Tweede Kamer sprak zich er al voor uit. Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Limburg, liet eerder aan L1 weten ook voorstander van een vuurwerkverbod te zijn.

Lees het hele bericht op 1limburg.nl

Written by 

Related posts

Leave a Comment