35 bewoners van Genks rusthuis besmet

e Olijfboom in Genk is met 35 besmette bewoners momenteel één van de zwaarst getroffen rusthuizen in Limburg. “Dankzij het titanenwerk van ons personeel, de hulp van het ZOL in Genk en heel veel vrijwilligers slaan we ons door deze moeilijke tijd”, zegt directeur Ronnie Leeters.

Op de tweede verdieping van woonzorgcentrum De Olijfboom in Genk meet verpleegster Elke de bloeddruk bij bewoner Martin. Het is er niet aan te zien, maar Martin is 86 jaar. “De buitenkant zegt niet altijd iets over de binnenkant”, grapt hij. Martin is, zoals alle 28 bewoners op de geïsoleerde tweede verdieping van De Olijfboom, besmet met het coronavirus. Maar hij voelt zich niet ziek. “In het begin had ik wat last van een lopende neus, maar nu voel ik mij eigenlijk goed. Gelukkig”, knipoogt hij.

LEES OOK. Limburgse ziekenhuizen zien intensieve covidpatiënten dalen, ook minder besmettingen

De Olijfboom in Genk bleef tijdens de eerste golf als een van de weinige woonzorgcentra in Limburg vrij van besmettingen. Maar het virus ontziet blijkbaar niemand. In de tweede golf is De Olijfboom met 35 besmette bewoners een van de zwaarst getroffen rusthuizen in onze provincie. “Misschien nog een geluk bij een ongeluk dat we nu pas getroffen worden”, zegt directeur Ronnie Leeters. “Nu zijn er tenminste de middelen en de knowhow om het virus in ons woonzorgcentrum te lijf te gaan.”

Bron: Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment