Ga niet tanken of boodschappen doen in Duitsland

Sinds dinsdagmiddag geldt het dringende advies voor Limburgers om niet meer over de grens in Duitsland te tanken of boodschappen te doen.

Voor heel Duitsland geldt het oranje reisadvies. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar oranje gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Onder noodzakelijke reizen wordt verstaan: reizen naar Duitsland omdat je daar werkt, studeert, medische zorg krijgt of mantelzorg verleent. Tanken en boodschappen doen vallen niet onder noodzakelijke reizen. Na een verblijf in oranje gebied wordt aanbevolen om bij aankomst in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan. Eerder waren de regels voor België al verscherpt. Ook wat België betreft, geldt het dringende advies over de grens niet te tanken of boodschappen te doen.

Lees het hele bericht op limburg24.nl

Written by 

Related posts

Leave a Comment