Limburgse HospiLim bouwt aan een digitale snelweg

HospiLim schakelt een versnelling hoger dankzij HospiSmart: de naam van de digitale snelweg tussen alle Limburgse ziekenhuizen en vier Limburgse psychiatrische centra. Hospilim geeft daarmee een innovatieve invulling aan haar motto Samen staan we sterker dat het sinds oprichting 10 jaar geleden hoog in het vaandel draagt.

Het voorbij decennium investeerde Hospilim in een intensievere samenwerking tussen 11 Limburgse zorginstellingen en dat uitte vooral in het organiseren van groepsaankopen en kennisverspreiding.

Gouverneur Jos Lantmeeters, voorzitter directiecomité LSM en gedeputeerde van Europese Aangelegenheden en voorzitter raad van bestuur LSM, Tom Vandeput zijn erg lovend over het initiatief: “De huidige Corona-crisis bewijst nogmaals dat een goede gezondheidszorg van uitermate groot belang is. Als de druk op het zorgsysteem te groot wordt, zoals nu, moeten in het belang van de samenleving beperkende maatregelen worden genomen. Deze maatregelen treffen ook de economie. Vandaar dat we met de provincie, POM en LSM al meerdere jaren zeer sterk investeren in de Limburgse zorgsector. Niet alleen in onderzoek en opleiding maar ook in infrastructuur. De geplande Health- campus op de universitaire campus zorgt ervoor dat het Limburgse onderzoek nog meer en sneller zal leiden tot zorginnovaties zowel op het vlak van het maken van een juiste diagnose en betere behandelingsmethodes maar ook in betere werkomstandigheden voor de zorgverleners. De zorgsector ontsnapt ook niet aan de digitale revolutie die momenteel plaatsvindt. Digitalisering in de zorg vergemakkelijkt niet alleen de samenwerking tussen de zorgverleners, zoals ziekenhuizen, huisartsen en thuishulp, maar zorgt er ook voor dat kennis en expertise sneller worden gedeeld in de strijd tegen bepaalde ziektes en aandoeningen. Met de realisatie van een ultramodern glasvezelnetwerk tussen de Limburgse ziekenhuizen en psychiatrische instellingen maken we een digitale snelweg voor een nog betere zorgverlening in onze provincie. Voor die innovatie worden 600.000 euro Europese subsidies via EFRO vrijgemaakt.”

Lees het hele bericht op Limburgnieuws.be

Written by 

Related posts

Leave a Comment