Twee drugslabo’s voor amfetamine Opgrimbie

 © Tom Palmaers

 

De stallingen waarin het productieproces plaatsvond, liggen achter de villa en een nabijgelegen huis. Volgens buurtbewoners waren de panden in het verleden van eenzelfde eigenaar. Ook al leek de villa de jongste jaren leeg te staan, toch verbleef er een man van Nederlandse origine. Hij hield mogelijk toezicht op de illegale praktijken die in de stallingen plaatsvonden of stond mogelijk zelfs in voor het productieproces. De man werd opgepakt en in het nabijgelegen huis ook nog twee andere verdachten van Nederlandse oorsprong, onder wie een vrouw. De drie worden woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die beslist of zij al dan niet naar de gevangenis moeten worden overgebracht.

Op het ogenblik dat speurders van de federale gerechtelijke politie er dinsdag binnenvielen, waren de labo’s niet draaiende maar hadden er wel productieprocessen plaatsgevonden. Blauwe vaten met chemisch afval en materialen die gebruikt worden tijdens het proces, stonden nog op een aanhangwagen. Volgens buurtbewoners werd in het verleden ook al op de locatie een wietplantage ontdekt en vond er ook een schietincident plaats.

Lees het hele bericht op Het belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment