Stad Beringen wil 20 hectare bos kappen

De stad Beringen heeft een milieueffectenrapport in de maak voor de verdere ontbossing van bedrijventerrein Ravenshout Noord. Daar is sinds 2015 al 14,5 ha ontbost en moet nog 19,7 ha gekapt worden.

Ravenshout Noord ligt tussen het Albertkanaal en de dorpskern van Beverlo en sluit aan bij de Kolenhaven van Beringen. Sinds begin deze eeuw behoort het gebied tot het Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA) en in 2008 is het Vlaams uitvoeringsplan goedgekeurd. De stad Beringen is eigenaar van het ruim 34 ha grote bedrijventerrein en probeert het sinds 2015 te ontwikkelen. Zo is er een eerste ontbossing geweest van 14,5 ha, waarvan nu 2,5 ha moet ‘hersteld’ worden omdat men te veel gekapt had langs de Winterbeek.

Intussen zijn er al twee bedrijven gevestigd. In 2017 kwam Mobis, een distributiecentrum voor auto-onderdelen van Hyundai en Kia, waar intussen al meer dan 200 mensen werken. Eind vorig jaar vestigde machinebouwer en ontwikkelingsbedrijf IMA zich op Ravenshout Noord.

Lees het hele bericht op ; Het Belang van Limburg

Written by 

Related posts

Leave a Comment