Stad Hasselt roept jongeren op om mondmasker te dragen

Mondmaskers en jongeren, het is op sommige plaatsen in de stad een moeilijk verhaal. Om de jeugd nog eens extra op te roepen om zich aan deze maatregel te houden, start de stad Hasselt met een campagne die zich focust op de Hasseltse jeugd. Zowel in het straatbeeld, als online.

Met de slogan ‘Ey, uw moeder. Doe het voor haar’ roept de stad haar jongeren op om hun mondmasker op te zetten. Het zijn de gemeenschapswachten, in overleg met de politie, die affiches met deze leuze op verschillende plekken in Hasselt zullen ophangen.

“Zij zijn de kennisexperts en weten precies waar in de binnenstad jongeren nog graag samenkomen, vaak zonder een mondmasker op te zetten”, zegt schepen van Jeugd, Habib El Ouakili. “Uit eerdere bevragingen van de Vlaamse Jeugdraad, de Ambrassade blijkt dat jongeren vaak zelf niet bang zijn om corona op te lopen, maar wel om het aan hun familieleden door te geven. Met deze affiches proberen we die snaar te raken.”

Lees het hele bericht op Limburgnieuws.be

Written by 

Related posts

Leave a Comment